Uklidnění domácích přinesl až druhý gól

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Šesté soutěžní kolo fotbalové Divize skupiny A bylo v neděli 18. září zakončeno utkáním Tatran Sedlčany vs. SK Jankov. Sedlčanští fotbalisté tak přivítali na svém stadionu dalšího divizního nováčka, tentokrát z Českobudějovicka. Tatran šel v zápase rychle do vedení, pak se však především v druhém poločase musel dlouho bránil. A to i přesto, že téměř celou druhou půli hrál proti deseti. Zvýšit náskok se mu podařilo Němcem až v závěru utkání.

Na „pyrotechnickou vložku“ jednoho z hostujících diváků hned v úvodu zápasu, odpověděli domácí fotbalisté už v 3. minutě gólem Hájka. Tatran tak ukončil 190 minut trvající čekání na vstřelení branky ze hry. Mírná převaha Tatranu trvala asi do 30. minuty, pak nepochopitelně domácí přestali být aktivní a přenechali iniciativu hostům. Přesto domácí, stejně jako v předchozích utkáních, měli řadu gólových šancí, ale jejich zakončování dál zůstává největším problémem.

Druhý poločas prakticky celý patřil hostům, kteří hráli od 52. minuty oslabeni o vyloučeného hráče. Domácí dost často technicky dobře vybavené hráče hostů zastavovali jen za cenu faulů. Do útoku se Tatran pouštěl jen velmi sporadicky, přesto tyto útoky byly nebezpečnější než ty hostů. Z jednoho takové útoku se domácím podařilo vstřelit gól, když ve skrumáži na hranici penalty se nejlépe v 79. minutě orientoval Němec a nedal zblízka hostujícímu gólmanovi šanci. Minutu před koncem ještě domácí nastřelili břevno.

Tatran Sedlčany – SK Jankov
2:0 (1:0)
Góly: 3. Hájek, 79. Němec –
Žluté karty: 9. Řehák, 31. Soldát, 42. Vystyd, 72. Hájek – 33. Maršán
Červené karty: – 52. Pořádek
Sestava Tatranu: Capouch – Řehák, Vystyd, Brotánek, Repetný (65. Lípa) – Senft (77. Čejda), Soldát (87. Hofman), Hájek (77. Sirotek), Kdolský – Haas (71. Valenta), Němec
Rozhodčí: Mudra – Pastyřík, Janda
Diváků: 465