Hejtman hovořil se studenty gymnázia

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Gymnázium a Střední odbornou školu ekonomickou v Sedlčanech navštívil v pátek 21. května středočeský hejtman David Rath. Důvodem návštěvy byla především modernizace školy, na kterou Středočeský kraj  v rámci projektu „Vltava – řeka k poznání“ vyčlenil z dotačního programu finanční podporu přes tři a půl milionů korun. Závěrem své návštěvy uspořádal středočeský hejtman se studenty sedlčanské střední školy v tělocvičně besedu.

„Cílem projektu „Vltava – řeka k poznání“ je zvyšování kvality ve vzdělávání ve Středočeském kraji, prostřednictvím jejich modernizace multimediální didaktickou technikou a využívání znalostí a dovedností učitelů, které získali dalším vzděláváním v oblasti informačních a komunikačních technologií,“ uvedl David Rath.

Gymnázium a Střední odborná škola ekonomická v Sedlčanech tak získalo na úpravu víceúčelové tělocvičny tři miliony korun, na nové botníky do šaten 26 tisíc korun. V rámci projektu byla škola také vybavena interaktivní tabulí včetně ozvučení, počítačem včetně softwaru, data-video projektorem, digitálním vizualizérem a videorekordérem.

Projekt je podpořen grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Finančního mechanismu EHP a spolufinancován Středočeským krajem. Celkový rozpočet projektu činí 429 923 EUR, z povinné finanční spoluúčasti na něj Středočeský kraj přispívá 15 % , tj.  částkou 64 488 EUR.

Zdroj: Středočeský kraj