Čekání na zisk prvního bodu pokračuje

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

NYMBURK – Středočeský krajský přebor ve fotbale pomalu nabírá na otáčkách, o víkendu měl na programu už třetí kolo. Fotbalisté Tatranu Sedlčany se v něm v neděli 25. srpna utkali na zrekonstruovaném stadionu na Vesláku s mužstvem SK Polaban Nymburk. Tedy s mužstvem, se kterým v minulém ročníku krajského přeboru vždy prohráli – na podzim 2012 v Nymburku 1:4 a zjara 2013 pak doma 1:2. Tentokrát sedlčanským fotbalistů šlo o zisk prvních bodů v ročníku 2013/2014 a odpoutání se z posledního místa průběžné tabulky po prohře v prvním kole s ČLU Beroun a následném domácím debaklu s MFK Dobříš. Ani tentokrát se však fotbalistům sedlčanského Tatranu v Nymburku nepodařilo vybojovat alespoň nerozhodný výsledek a na deštěm zmáčeném trávníku prohráli tím nejtěsnějším rozdílem 0:1 (0:1).

Zápas začali lépe domácí hráči, kteří nastřelili v 7. minutě z trestného kopu Straceným (bývalým hráčem Sparty a Žižkova) břevno. V další části utkání se hra vyrovnala a také Tatran měl šance ze dvou slušně kopnutých rohů. V 24. minutě střílel Valsa vedle, o devět minut později utekl tentýž hráč dalšímu bývalému hráči Sparty v dresu Nymburka obránci Horňákovi, ale místo střely před brankářem jen klopýtnul. V 34. minutě zahrával Tatran roh po kterém tvrdě vystřelil Valsa, ale domácí gólman opět dobrým zákrokem uhájil čisté konto. O dvě minuty později už bylo zle. Tatran nepřesně zahrál trestný kop, míč skončil u domácích a ti šli do brejku. Rychlý protiútok zakončil nechytatelnou střelou Stracený a Tatran prohrával 0:1.

Do druhého poločasu trenéři Tatranu vyměnili zraněného Bartoše (klíční kost) Janouškem a v 76. minutě šel na hřiště místo Čejdy Spálenka. Což byli také jediní náhradníci, kteří seděli na lavičce Tatranu… Tatran se nadále snažil vstřelit vstřelit branku, ale solidní šance Valsy, Soldáta a ani Peška vyrovnání nepřinesly.“Podruhé jsme vyjeli ven a opět jsme byli lepší než domácí celek. Ale stejně jako v Berouně jsme znovu propadli v koncovce. S Dobříší to byla porážka zasloužená,ale v Berouně a Nymburce jsme měli zvítězit,“ posteskl si po zápase Jiří Voráček, vedoucí mužstva Tatranu Sedlčany.

  Fotbalisté Tatranu Sedlčany neuspěli ani v Doksech, domů si podruhé přivezli "bůra"

Sedlčanští fotbalisté tak zůstávají v krajském přeboru jediným mužstvem, které ještě nezískalo ani bod. Po zásluze jim tak nadále patří poslední šestnáctá příčka průběžné tabulky krajského přeboru. Svůj první bod si připsaly i Klecany za remízu v Rakovníku. Na čele krajského přeboru září MFK Dobříš, jenž jako nováček ještě neztratila ani bod a vede s devíti body jasně tabulku. Fotbalisty Tatranu Sedlčany teď čeká v neděli 1. září domácí utkání s Tatranem Rako Rakovník.  Tatran Rakovník zatím v předchozích třech kolech uhrál tři remízy, za které má před utkáním v Sedlčanech na 10. místě tři body.

Záznam utkání