Černá série fotbalistů Tatranu nekončí

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

NOVÉ STRAŠECÍ – Většina zápasů pátého kola Středočeského krajského přeboru ve fotbale se hrála v sobotu. Už dopoledne Libiš remizovala s Ovčáry a Spartak Příbram porazil Čelákovice. Odpoledne byly na programu další čtyři utkání, mezi nimi i zápas v Novém Strašecí, kam zajížděl Tatran Sedlčany. Ani jednomu z těchto mužstev se v tomto ročníku krajského přeboru nevede, oba týmy trápily a trápí stejné problémy – nedokáží vstřelit gól. Sokol Nové Strašecí po sestupu z divize měl před pátým kolem v přeboru jen tři body. Tatran Sedlčany všechna předchozí čtyři utkání v letošním ročníku prohrál a byl před sobotním zápasem na posledním místě tabulky bez bodu. Černou sérii porážek ani tentokrát sedlčanští fotbalisté v Novém Strašecí nepřerušili a po poločase 1:0 nakonec prohráli 1:2.

Od začátku utkání byli Novostrašečtí fotbalisté lepším týmem a vytvářeli si jednu šanci za druhou. Domácí během úvodní pětačtyřicetiminutovky spálili pět tutovek. Přesto překvapivě jako první se nakonec radovali fotbalisté Tatranu Sedlčany, když pět minut před koncem prvního poločasu vstřelili Janoušek úvodní branku. Tatran měl i druhém poločase několik slibných okamžiků, ale vedení nezvýšil. Vyznamenal se i brankář Tatranu, když domácím vychytal hned několik jasných, gólem zavánějicích šancí. Kapituloval až v 51. minutě po střele domácího Mžourka. O třech bodech Nového Strašecí rozhodla 72. minuta, kdy domácí Kaválek poslal z pokutového kopu míč podruhé do sítě Tatranu. Ke konci ještě hostující fotbalisté domácího gólmana vystrašili střelou z dálky, ale ten si s ní poradil.

„Hned od začátku zápasu byli zákroky hráčů posuzovány divně, zatímco u nás se jednalo o fauly u domácích nikoliv. Rozhodčí pouštěli domácí hráče po ofsajdu do úniku, ale gól z toho nedali díky vynikajícím zákrokům Mošničky. Když jsme měli možnost jít do útoku, šel praporek nahoru! Když to nešlo z úniků, přišla vymyšlená penalta. Naše mužstvo po ztrátě míče špatně brání, někdy mi to připadá, že jsou hráči duchem někde jinde, když jim trenéři vysvětlují jak bránit po ztrátě míče, nebo standartky. Doufám že tato křivda naše hráče stmelí v jednolitý kolektiv a svým přístupem ke hře Tatran krajský přebor v Sedlčanech udrží – ve hře je ještě 75 bodů!“ napsal mimo jiné ve svém komentáři Jiří Voráček, vedoucí mužstva Tatranu.

Záznam utkání

_____________________________________________________

  Série porážek u fotbalistů Tatranu Sedlčany trvá. Na domácím hřišti padli s SK Poříčany

Redakční komentář:
Fotbalisté Tatranu Sedlčany se po pěti kolech dostávají do situace, kterou zatím nikdy v krajském přeboru nezažili. Pět zápasů, nula bodů, pouhých sedm vstřelených gólů a v průměru tři branky na zápas v jejich síti svědčí o mnohém. Především mužstvu chybí herní koncepce a vyspělá fotbalová osobnost, která by dokázala ostatní na trávníku „kočírovat“ a správně vyhecovat. Hrát na náhodu jde tak nejvýš v okresní III. třídě, ale ne v páté nejvyšší fotbalové soutěži v Česku. Nelze se také stále vymlouvat na absenci některých hráčů, špatné rozhodčí, stejně tak zápas co zápas už druhou sezonu poukazovat na větší převahu v poli či neproměňování šancí. Fotbal je ve své podstatě velice jednoduchá hra – odjakživa se hraje na menší počet obdržených a větší počet vstřelených gólů. Nikoliv, jak často v Sedlčanech slyšíme, na to, kdo byl či nebyl herně lepší a zasloužil si vyhrát. Krasofotbal bohužel (pro Tatran), či spíše bohudík pro fotbalové fanoušky, zatím ještě nikdo nevymyslel…