V časovce byl nejrychlejší Jakub Novák

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Úvodní etapou tradičního cyklistického závodu Lidice 2010 se ve čtvrtek 17. června  stala časovka jednotlivců na trati ze Sedlčan na Vysoký Chlumec a zpět. Nejrychleji projel  jedenáctikilometrovou trať český závodník Jakub Novák z týmu CKK CK Kolokrám Svijany (13:37 min), druhý dojel s dvouvteřinovou ztrátou Tobias Erler z německé stáje PCS Team Irschenberg. Třetí skončil další závodník ze Svijan Jakub Svoboda (13:52 min.).

Bez sebemenšího zájmu domácích diváků odstartovala před sedlčanským Kovodružstem úvodní etapa 45. ročníku závodu Lidice 2010. Na startovní čáru se v jednominutových intervalech postavilo celkem 72 závodníků.  Převážnou většinu tvořili cyklisté z České republiky, nechyběli však ani zahraniční závodníci z Německa a Rakouska.

Oproti loňsku se letošního ročníku nezúčastnila stáj PSK Whirlpool Author, která dala přednost startu v závodu vyšší kategorie v Rakousku. Na sedlčanském startu tak z tohoto týmu chyběli všichni vítězové předchozích třech ročníků: František Paďour (2009), Stanislav Kozubek (2008) a vítěz z roku 2007 Martin Mareš. Silné zastoupení měly naopak týmy  CK Windoor´s Příbram, ASC Dukla  Praha a CK Kolokrám SVijany. Ze zahraničních stájí pak Team Highworks-BH Bikes, KED-Bianchi Team Berlin a FNU Team Fanflash-Nutrixxion.

Cyklistický závod Lidice 2010 pokračuje v pátek 2. etapou z Dobříše do Lidic, která měří 160 kilometrů. V sobotu je je programu kritérium v Lidicích na tříkilometrovém úseku, při němž cyklisté najedou 99 kilometrů. Závěrečná čtvrtá etapa zavede peleton do okolí Křivoklátu, kde na cyklisty čeká sedm 22,1 km dlouhých okruhů se třemi vrchařskými prémiemi.