Týden začne létem a po pátečním přechodu studené fronty skončí podzimem

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

Září už se překulilo do své druhé poloviny, ale počasí nadále zůstává letní, když hned v pondělí denní teploty vystoupí až na 28 °C! Přes den sice bude pokračovat slunečno, nicméně v západní části Čech se odpoledne už postupně zatáhne s blížící se studenou frontou. Ta přejde v noci na úterý a přinese postupně na celé území Česka občasný déšť. V úterý za frontou se výrazně ochladí, denní maxima budou již jen 20/24 °C.

Následně nás čekají dva další příjemně slunečné dny s maximálními denními teplotami až kolem 25 °C, tedy středa a čtvrtek. Vypadá to, že ve čtvrtek bychom se mohli dočkat překročení letní pětadvacítky naposledy v tomto roce… V průběhu pátku přejde další studená fronta, na které bude už více deště a za frontou se ochladí výrazněji. Páteční počasí je s ohledem na přechod fronty trochu nejisté, pravděpodobnost deště by mohla být hodně vysoká.

„Příští víkend prožijeme jako už vyloženě podzimní, když denní maxima pravděpodobně zůstanou mezi 15 a 20 stupni, k tomu se dá čekat velká oblačnost a vysoká pravděpodobnost deště, zejména v sobotu. Ono tedy, pokud se budou o příštím víkendu maxima pohybovat kolem 17 °C, tak to sice budeme vnímat jako chladné počasí, ale vlastně je to na poslední třetinu září docela solidní teplota,“ uvádí v předpovědi počasí na tento týden Meteocentrum.

Zdroj: Meteocentrum.cz
Ilustrační foto: pixabay