V příštím týdnu si dá zima pauzu. Uvidíme, v jaké síle se ještě dokáže vrátit v únoru…

Aktuálně prožíváme poměrně mrazivý víkend, když sobotní ranní teploty poklesly lokálně pod -10 °C (Rudolec -11,5 °C). Podobně studené bude i nedělní ráno, ale jinak k nám bude už postupně začínat proudit teplejší vzduch. V neděli přes den už bude postupně přibývat oblačnosti, zatím beze srážek. Teplejší vzduch se ještě moc neprojeví, maximální teploty budou kolem nuly. Od pondělí poznáme výraznější oteplení, zatím hlavně v Čechách.

Denní teploty měly v pondělí v Čechách vystoupit až na 7 °C, na Moravě ještě zůstanou poblíž nuly. Očekáván přechod slabých dešťových srážek, které by na Moravě tudíž mohly ještě namrzat a místy hrozí i ledovka. V úterý již oteplení pocítí celé Česko, meteorologové očekámvají proměnlivou oblačnost a maxima okolo +5 °C. Opravdu teplé počasí k nám nastěhuje ve středu. Denní teploty vystoupí v nižších polohách na hodnoty kolem +10 °C!

„Celková proměnlivost počasí očekávaná v těchto dnech znamená, že si ještě nejsme jisti, kolik oblačnosti a srážek ve kterém dnu přijde. Středa vypadá spíše zatažená a dešťová. Velká oblačnost a občasný déšť nás budou provázet i zbytkem příštího týdne, a zrovna tak i vysoké teploty. K +10 °C se nejspíš dostanou ještě v pátek, následně víkend už bude o něco chladnější, ale stále pravděpodobně znatelně nad nulou,“ píše Meteocentrum.

Zdroj: Meteocentrum.cz
Ilustrační foto: pixabay