NHL GLobal Fan Tour: To nejlepší z ledního hokeje zamířilo 16. května do Benešova

BENEŠOV– Mezitímco hvězdy NHL pomalu odehrávají poslední zápasy této sezóny, fanoušci nejprestižnější hokejové ligy světa mohou mít tu pravou zámořskou atmosféru přímo na dosah! A to díky NHL GLOBAL FAN TOUR, která opět míří do České republiky. Jednou ze tří zastávek této jedinečné akce je i město Benešov, jehož Masarykovo náměstí se 16. května proměnilo v místo nadupané hokejovou zábavou. Na co všechno se mohou návštěvníci těšit?

Návštěvníky všech věkových kategorií čeká opravdu nabitý program. Na vlastní kůži si budou moci vyzkoušet patnáct hokejových aktivací, se kterými se v rámci České republiky jen tak nesetkají. Řeč je například o virtuální realitě, radaru na měření rychlosti a přesnosti střely, ale i o testu zdatnosti, který využívá NHL k hodnocení hráčů při vstupním draftu. „Jsme moc rádi, že můžeme ve spolupráci s městem Benešov a hokejovým klubem HC Lev Benešov uspořádat další skvělou akci, kde si přijde na své opravdu každý. Našim cílem je přiblížit veřejnosti nejslavnější ligu světa.

Dále ale také chceme ukázat dospělým i dětem cestu k pohybu. Pokud se mezi návštěvníky NHL GLOBAL FAN TOUR najde alespoň jeden, kterého se nám podaří ke sportu namotivovat, budeme vědět, že nám dává naše práce smysl,“ vysvětluje Michal Poletín ze společnosti Perinvest, která mimo NHL Global Fan Tour produkuje další významné sportovní akce, včetně plánované říjnové NHL Global Series v pražské O2 aréně.

Kromě aktivací se návštěvníci mohou těšit na zajímavé osobnosti ze sportovního prostředí. „Jména hostů ze světa hokeje zatím necháváme pod pokličkou. Už nyní ovšem můžeme prozradit, že celou akcí provede známý moderátor Petr Suchoň, který svými vstupy dokáže perfektně dokreslit danou atmosféru,“ dodává Michal Poletín s tím, že celodenní nálož zábavy a sportu je pro všechny zúčastněné zcela zdarma.

  Kam po ukončení základní školy? Napoví burza středních škol konaná v Benešově

Jakub Hostek, místostarosta města Benešov, které akci podpořilo dotací z grantového fondu, dodává: „Líbila se nám myšlenka, že událost nabízí velmi pestrý program pro školy a následně i pro širokou veřejnost. Organizátoři navíc navázali spolupráci s naším hokejovým klubem, jehož odchovanci na akci pomohou při trénování hokejových dovedností a událost našemu klubu poslouží i jako příležitost k náboru nových členů.“

Zdroj: Tereza Lípová, Město Benešov
Ilustrační foto: Město Benešov