V novém týdnu se ochladí a následně zase oteplí. Očekávají se poměrně četné srážky

V pondělí bude převážně oblačno až zataženo, jen s četnějším deštěm nebo přeháňkami. Lokálně se mohou objevit i bouřky. V průběhu odpoledne budou srážky obecně ubývat, stejně tak oblačnost. V noci teploty klesnou na 16/12 °C, na SZ území i na 9 °C. Přes den teploty vystoupají na 19/23 °C. Vítr bude severozápadní nebo proměnlivý.

V úterý bude již spíše polojasno nebo oblačno a přeháňky zpočátku budou jen lokální. V průběhu dne zejména na jihovýchodě (jih Moravy) přibude oblačnost a s ní i občasný déšť nebo přeháňky. V noci teploty klesnou na 12/8 °C, naopak přes den vystoupají na hodnoty kolem 20 °C. Vítr severozápadní nebo západní.

Středa bude oblačná až zatažená, v západní polovině ČR zpočátku i polojasná. V průběhu dne opět přeháňky nebo občasný déšť. Noční teploty klesnou poměrně nízko – obecně na 12/8 °C, na západě území až na 4 °C. Denní teploty vystoupají na 16/20 °C, při trvalejších srážkách mohou klesnout i níže. Vítr severních směrů.

Čtvrtek bude taktéž oblačný až zatažený, v podstatě na celém území lze očekávat občasný déšť nebo přeháňky. Noční teploty 10/6 °C, denní teploty vystoupají do 20 °C. Vítr bude severních nebo i západních směrů. A jaké počasí nás čeká v dalších dnech při sedlčanských slavnostech ROSA? Zde mohou meteorologové předpověď ještě poupravit.

Obloha má být v pátek většinou polojasná nebo oblačná a stále lze očekávat poměrně četné přeháňky nebo i bouřky. Noční teploty budou klesat i pod 10 °C, ty denní naopak začnou stoupat, a to až na letní hodnoty. Víkend má být většinou oblačný, zpočátku ojediněle, postupně místy přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 22 až 27 °C.

Zdroj: Meteocentrum.cz, ČHMÚ
Ilustrační foto: pixabay