V kotlině o víkendu startuje třetí závod FIA Zóna střední Evropy v rallycrossu

SEDLČANY – Seriál závodů FIA Zóny Střední Evropy v Rallycrossu se po závodech v Maďarsku a Rakousku vrací o víkendu 15.a 16. června do Česka. Konkrétně do Sedlčanské kotliny, kde součástí sedlčanského podniku bude také Mistrovství České republiky, Polska a Slovenska v rallycrossu, Česká Trofej pro historické automobily (ČTHA) a kartcrossový Mascom Cupu 2024.

Do hlavního závodu ZSE je dohromady ve všech divizích přihlášeno přes 50 závodníků z Polska, Maďarska, Rakouska, Nizozemska a Belgie a samozřejmě i Česka. Do poháru historických automobilů je přihlášeno deset jezdců. V RW CUP Poland startuje 14 jezdců a v SC CUP Poland dalších 24 polských závodníků. Do kartcrossového závodu Mascom Cupu 2024 je přihlášeno 17 závodníků.

Na startu uvidíme známá jména jako jsou například v nejsilnější divizi SuperCars Rakušan Alois Holler, Polák Zbigniew Staniszewski, čeští závodníci Aleš Fučík či Miroslav Neumann. Favoritem divize STC do 2000 je Roman Častoral. V doprovodném programu se představí sedlčanský vítěz Dakaru 2024 Martin Macík. Rozjížďky startují v sobotu v 12:00, semifinálové a finálové jízdy v neděli 12:30.

Ilustrační foto: David Krátký