V pátek se k nám na jeden den vrátí tropické počasí, na víkend se ale začne ochlazovat

Tlaková výše se bude přesouvat nad územím střední Evropy a počasí bude do pátku stále ovlivňováno teplým jižním prouděním. Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno, lokálně i skoro jasno. K večeru na západě Čech přibyde oblačnost a lokálně se objeví přeháňky nebo bouřky. V noci teploty klesnou na 18 až 14 °C, na severozápadě až na 10 °C. Denní teploty jsou očekávány v rozmezí 22  až 28 °C.

Pátek bude nejteplejším dnem. Meteorologové očekávají polojasnou až oblačnou oblohu s lokálními přeháňkami. V průběhu dne se od západu zatáhne a zejména v Čechách se objeví přeháňky, déšť a bouřky. Ty mohou být i velmi silné! Noční teploty 18 až 14 °C, denní maxima 29 až 33 °C. Vítr jihovýchodní, k večeru západní a v bouřkách zesílí.

V sobotu bude oblačno až zataženo, přičemž na většině území bude déšť nebo přeháňky. Mohou se objevit i silné bouřky. V průběhu dne oblačnost a srážky ubydou. K večeru se od jihozápadu rozšíří do našeho území znovu přeháňky, déšť a bouřky. Noční teploty 20 až 16 °C, na západě méně. Denní teploty 21 až 25 °C, na jihu Moravy až 28 °C. Vítr západních směrů, který v bouřkách zesílí.

V neděli bude zpočátku oblačno až zataženo a zejména v Čechách se očekávají přeháňky, déšť nebo bouřky. Během dne srážky a oblačnost částečně ubyde. Noční teploty 16 až 12 °C, na západě až 8 °C. Denní teploty 20 až 24 °C, na jihu Moravy až 26 °C. Vítr severních směrů. který v bouřkách zpočátku může zesílit. Od pondělí dále očekáváno méně oblačnosti s denními teplotami kolem 25 °C

Zdroj: Meteocentrum.cz
Ilustrační foto: pixabay