Od úterka tlaková výše přinese zdaleka více slunečného a teplého počasí než dosud

V úterý bude zpočátku oblačno až zataženo, na jihu a jihozápadě se ještě může objevit déšť nebo přeháňky. Postupně lze očekávat polojasnou oblohu a srážky jen lokální. Noční teploty 14/10 °C. Nejvyšší denní 18/22 °C, v Jihočeském kraji 14/18 °C. Vítr severovýchodní až východní.

Ve středu bude převážně polojasno, pouze při zvětšené oblačnosti se mohou objevit lokální přeháňky. Po ránu lokálně mlhy nebo nízká oblačnost. Noční teploty 13/9 °C, nejvyšší denní pak mezi 20/24 °C. Vítr východní nebo severovýchodní. Podobné počasí bude i ve čtvrtek.

Obloha převážně polojasná, při zvětšené oblačnosti se mohou objevit lokální přeháňky nebo s menší šancí i bouřky. Ráno se budou lokálně tvořit mlhy nebo přetrvá nízká oblačnost. V noci teploty klesnou na 13/9 °C a přes den maximálně vystoupají na 19/23 °C. Vítr východní až severovýchodní.

V pátek bude jasno až polojasno, přeháňky při zvětšené oblačnosti očekáváme jen výjimečně. Po ránu existuje opět šance na mlhy a nízkou oblačnost. Noční teploty 12/8 °C, nejvyšší denní pak 19/23 °C. Vítr východní až jihovýchodní.

Víkend zatím vypadá, že se udrží ve slunečném duchu. Noční teploty budou klesat k 10/6 °C, přes den se budou ale pohybovat kolem 20 °C. Srážky v podstatě nejsou očekávány, za to jasná až polojasná obloha ano. Po ránu se mohou zase tvořit mlhy nebo nízká oblačnost.

Zdroj: Meteocentrum.cz
Ilustrační foto: pixabay