Víkend bude ve znamení babího léta. Plný slunce a přitom s příjemnými teplotami

Od pátku do neděle lze očekávat denní teploty právě v rozmezí 19 až 22 °C. Všechny tři dny si budou velice podobné, tedy se sluncem na obloze a téměř nulou oblačností, k tomu mírně pofukujícím východním větrem. Zejména v sobotu se jeví, že by na obloze nemusel být k vidění „ani mráček“. Srážky jsou tedy logicky zcela vyloučeny. Půjde o doslova opak víkendu minulého.

Novinkou proti letním dnům budou četnější ranní mlhy, jako příznak nastupujícího podzimu, ale ty by měly nejpozději během dopoledne rychle zmizet. V druhé polovině září musíme počítat s tím, že rána už budou chladná a hlavně dlouhá – slunce vychází až kolem sedmé ráno. takže ještě v osm ráno lze očekávat teploty pouze kolem 10 °C.

Pro ty z nás, co máme rádi příjemné teplo, a tedy ne horké počasí, a současně také slunečné dny, půjde o ideální víkend po hodně dlouhé době. Naposledy jsme si podobně příjemných denních teplot doprovázených sluncem mohli užívat někdy v květnu… Je otázkou, kolik nás takových příjemných víkendu vlastně ještě čeká, než přijde sychravý podzim.

Zdroj: Meteocentrum.cz
Ilustrační foto: pixabay