Město Benešov na podvečerním veřejném setkání bude jednat o budoucnosti dopravy

BENEŠOV –  Město Benešov pořádá 24. září od 18:00 veřejné setkání, na kterém se bude diskutovat o aktuálních problémech i plánovaných změnách v oblasti dopravy. Hlavním cílem této akce je zapojit veřejnost do diskuze o dopravních potřebách a prioritách, které ovlivňují kvalitu života ve městě Benešov i jeho nejbližším okolí.

Veřejné setkání se úvodem zaměří na aktivní dopravu, tedy chůzi a cyklistiku. Projedná projekty na nové cyklostezky i investice do chodníků, a představí další plány na podporu zdravé a ekologické městské mobility i na celkové zklidňování dopravy (např. ve volnočasovém areálu Sladovka). Dále se bude hovořit o veřejné dopravě s důrazem na městskou hromadnou dopravu, která je v Benešově zdarma.

Zmíněna také bude návaznost na vlakové a autobusové spoje Pražské integrované dopravy, která hraje klíčovou roli pro zajištění pohodlného spojení s okolními obcemi i hlavním městem, a zároveň slouží jako důležitý faktor při každodenním rozhodování, zdali se k vlaku dopravit autem nebo pomocí MHD. Třetí část setkání bude věnována automobilové dopravě a problémům, se kterými se Benešov potýká.

Projednají se také připravované dopravní stavby, které mimořádně ovlivní dopravu v Benešově i jeho okolí, a za nimiž stojí Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje a Ředitelství silnic a dálnic s. p. K nejvýznamnějším projektům patří zahloubení silnice I/3 a plánovaný severovýchodní obchvat, který má zklidnit dopravu ve městě a zlepšit jeho celkovou dopravní situaci.

„Každodenní rozhodování, jakým způsobem se budeme po městě pohybovat, zásadně ovlivňuje podobu Benešova i kvalitu života jeho obyvatel,“ uvádí místostarosta Jakub Hostek. „Naším cílem je vytvořit bezpečné, přístupné a udržitelné město pro všechny jeho obyvatele, a proto velmi oceníme aktivní zapojení veřejnosti do pořádané diskuze.“

Zdroj/foto: Mgr. Tereza Lípová,
Město Benešov