ZDAR pořídil pro Sedlčansko autobusy SOR a IVECO, začnou jezdit od 1. prosince

SEDLČANY – Jak už jsme psali před rokem, tak od 1. prosince nahradí na Sedlčansku současného autobusového dopravce Arrivu dopravní společnost z Vysočiny ZDAR a.s., což je dopravní společnost se sídlem ve Žďáru nad Sázavou. Pro novou smlouvu zakoupil ZDAR 10 kusů nových autobusů SOR řady ICN a 12 kusů Iveco Crossway LE LINE 12.

Červenobílé autobusy Iveco Crossway mají především jezdit na páteřní lince ze Sedlčan do Prahy a zpět. Autobusy SOR budou nasazována zejména na linky regionálního charakteru na úzkých silnicích kolem Vltavy. Pro zázemí společnost ZDAR využije plochu blízko autobusového nádraží v Sedlčanech, kterou má nyní v pronájmu Arriva Střední Čechy.

Autobusy musí podle dřívějších podmínek být bezbariérové, s klimatizací, mít čalouněné sedačky s vysokými opěradly, LCD informační obrazovky, jednotný odbavovací systém, jednotné barevné řešení exteriéru i interiéru, tlačítka znamení k řidiči dostupná z každé řady sedaček, zařízení pro automatické sčítání cestujících a sledování aktuální polohy.

Zdroj/foto: Busportal