Azyl našel Tatran na stadionu Taverny

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Nedávná povodeň se kromě jiného prohnala také městským fotbalových stadionem. Ten se nachází, stejně jako většina sedlčanských sportovišť, v záplavových oblastech potoku Mastník. Do konce mistrovských fotbalových soutěží už zbývají fotbalistům Tatranu Sedlčany odehrát pouze dvě kola, pro ty se jeho domovským hřištěm stane méně promočený trávník lehkoatletického stadionu Taverny. První a zároveň poslední domácí utkání krajského přeboru ročníku 2012/2013 na něm fotbalisté Tatranu Sedlčany sehrají v neděli 8. června, soupeřem jim bude mužstvo Sokola Ovčáry. Odložené utkání 27. kola sehraje Tatran Sedlčany v Louňovicích ve středu 12. června.

Na městském fotbalovém stadionu zatím probíhají nejnutnější úklidové práce, zda se hrací plochu i zázemí podaří během prázdnin připravit na podzimní část fotbalové sezony je zatím otázkou. „Obětaví zachránci stačili v neděli 2. června brzy ráno zajistit budovu stadionu a v rámci možností také venkovní areál  proti prvnímu náporu vody. Bohužel proti vzrůstající vodě byla další snaha o ochranu hřiště zcela marná a nakonec voda vnikla i do přízemí tribuny. Výsledkem jsou vysoké škody na sportovním zařízení z nichž některé se projeví teprve po určitém čase,“ uvedl Zdeněk Lhota z fotbalového oddílu Tatranu Sedlčany.

Jak dále sdělil, tak hned ve středu 6. června nastoupila na výzvu k pomoci na odstraňování škod na stadionu z řad fotbalistů i občanů města padesátka obětavých brigádníků.  „Vzhledem k objemu napáchaných škod, budeme rádi za každou pomocnou ruku, která nám pomůže při obnově městského sportovního areálu. Zájemci se mohou přihlásit u správce stadionu pana Křesiny, nebo na telefonním čísle 734232783,“ dodal Zdeněk Lhota. Zároveň ve své zprávě výbor fotbalového oddílu Tatranu Sedlčany děkuje všem, kteří pomohli, nebo ještě pomohou při obnově stadionu. „Chceme touto cestou poděkovat fotbalovému oddílu  SK Vysoký Chlumec, který nám věnoval na odstranění povodňových škod pět tisíc korun,“ doplnil Lhota s tím, že číslo účtu pro další finanční pomoc je 703005684/0600, variabilní symbol 7. Ve zprávě pro příjemce by mělo být uvedeno „dar“ a případně jméno nebo název firmy.