Tatran prohrál, rozhodl druhý poločas

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Středočeský fotbalový přebor se blíží ke svému závěru, o víkendu se hrálo jeho předposlední kolo. Fotbalisté Tatranu Sedlčany v něm v neděli 9. června hostili Sokol Ovčáry. Utkání se tentokrát kvůli povodní poničenému městskému stadionu hrálo na trávníku lehkoatletického stadionu Taverny. Jednalo se o souboj druhého a desátého týmu krajského přeboru, mezi nimiž byl bodový rozdíl 32 bodů ve prospěch Ovčár. Rozdíl se po devadesáti minutách hry ještě zvýšil, Tatran Sedlčany prohrál 2:4, po poločase 2:1.

„Nastoupilo proti nám mužstvo, které už má zajištěný postup do divize a navíc se zkušenými hráči, z nichž víc jak polovina hrála dříve ligu. První gól padl po rohovém kopu, Radek Valsa poslal míč svému bratrovi, ten jej předložil Peškovi, který poslal naše hráče do vedení 1:0. V 8. minutě bylo pro nás ještě veseleji, to střelou k tyči po přihrávce Řeháka skóroval Radek Valsa – 2:0. Hosté v 18. minutě po naší banální chybě snížili Hykou do opuštěné branky na 2:1. „

„Do druhého poločasu šlo naše mužstvo s vědomím že nesmí inkasovat a naopak musí přidat branku. 110 platících diváků se těšilo na další branky v síti soupeře, ale opak byl pravdou – iniciativu přebrali hosté. Ve 49 min.si tísněný Kopřiva srazil míč do vlastní branky a ta samá situace se opakovala v 76 mininutě, rázem z toho bylo vedení Ovčár. V 82. minutě obešel střídající Lípa obránce hostů, dával míč pod sebe na Martina Valsu, ten ale ve vyložené šanci zaváhal a nedal. Opakovalo se rčení nedáš – dostaneš. Najednou se ocitl ve středu hřiště sám hráč hostů,  který neměl problém upravit na konečných 2:4. I tak je krajský přebor zachráněný, přesto nás čeká hodně práce,“ řekl po utkání Jiří Voráček, vedoucí mužstva Tatranu Sedlčany.

  Série porážek u fotbalistů Tatranu Sedlčany trvá. Na domácím hřišti padli s SK Poříčany

O body se v Středočeském krajském přeboru se bude bojovat především na konci tabulky i v posledním kole o příštím víkendu. Jistými sestupujícími jsou definitivně FC Jílové a FK Bohemia Poděbrady. Pokud bude z krajského přeboru sestupovat ještě třetí tým, rozhodně o něm až nepřímý souboj Spartaku Příbram a Sokola Dlouhá Lhota. Spartak Příbram zajíždí do Nové Vsi pod Pleší, Dlouhá Lhota má doma Union Beroun. Tatran Sedlčany hraje v sobotu 15. června na hřišti Sokola Klecany, ještě před tím jej čeká odložené utkání s lídrem přeboru, Slavií Louňovice. Zápas se hraje ve středu 12. června na hřišti Louňovic.