Tatran zaslouženě porazil lídra přeboru

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

LOUŇOVICE – Skoro jistý vítěz Středočeského fotbalového přeboru Slávia Louňovice hostil ve středu 12. června fotbalisty Tatranu Sedlčany. Jednalo se o jediné, pro nezpůsobilý terén odložené utkání 28. kola krajského přeboru. Víc než jasným favoritem tohoto zápasu byli domácí fotbalisté, kteří už před výkopem byli jistými postupujícími do divize. Domácí tým roli favorita především v prvním poločase nezvládl, po devadesáti minutách hry odcházel do kabin s porážkou 2:3 (0:2).

Fotbalisté Tatranu Sedlčany po celý první poločas své hostitele fotbalově s přehledem přehrávali, domácí si za tu dobu vypracovali jen jednu menší šanci. „Vycházela nám kombinace, narážečky a domácí byli všude druzí. V 8. minutě založil vynikající akci Pudil, posunul míč na Dvořáka a ten s bratry Valsovými předvedl dvaceti přihlížejícím divákům akci na jeden dotek. Na konci byl Martin Valsa a jeho střela mířící do šibenice skončila na tyči. V 18.minutě se Pavel Lípa svým důrazem prosadil přes obránce a vybíhajícího brankáře a otevřel skóre – 0:1. V 29. minutě uvolnil českou uličkou Dvořák Martina Valsu a pro něj nebyl problém dát špatně stojícímu brankáři gól – 0:2. Skóre mohlo být do poločasu ještě vyšší, kdyby rozhodčí odpískal jasnou penaltu na unikajícího Dvořáka,“ popsal průběh první půle Jiří Voráček, vedoucí mužstva Tatranu Sedlčany.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí fotbalisté, výsledkem byly během dvanácti minut dvě branky v síti Tatranu a vyrovnání na 2:2. Domácí nadále tlačili a chtěli utkání rozhodnout ve svůj prospěch, ale i hostující fotbalisté měli šance. „V 85. minutě si naši hráči pohráli s obranou domácích, Radek Valsa přistrčil míč na Dvořáka a jeho bombu pod břevno domácí brankář reflexivně vyrazil. Tři minuty před koncem normální hrací doby přišla další akce, kterou zakončoval křižnou střelou Radek Valsa. Domácí brankář jí stačil vyrazit jen do strany na Soldáta, který si míč zpracoval, posunul do dobré palebné pozice a utkání rozhodl – 2:3,“ shrnul druhý poločas Jiří Voráček a zároveň dodal: „Za předvedený výkon si zaslouží pochvalu všichni hráči kteří nastoupili. Ročník ukončíme v sobotu v Klecanech.“

Záznam utkání