SEDLČANSKO – Jestli některá obec udržuje masopustní tradice, tak jsou to určitě Příčovy. Jejich tučný čtvrtek je vyhlášenou událostí, kterou domácí i někteří přespolní dlouhá léta rádi a ochotně dodržují. Vědí totiž dobře, že před blížícím se předvelikonočním půstem si právě v tento den má člověk dopřát dosytosti mastných jídel a alkoholu, aby byl pak po zbytek roku při plné síle.
A tak i ve čtvrtek 4. února se stane místní hospoda od brzkého dopoledne jedním z nejnavštěvovanějším lokálů v regionu. Málokdo dokáže odolat výbornému domácímu zabijačkovému guláši či opečené jitrnici s bramborem a zelím. Kdo přečká v útulné hospůdce U Šimků při dobré krmi a hořkém moku o trochu déle, může pak společně s místními maškarami vyrazit ve dvě hodiny odpoledne do průvodu.