Na Sedlčansku byla otevřena rybárna

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

NEDRAHOVICE – Milovníci zdravého rybího masa a sladkovodních ryb ze Sedlčanska se konečně dočkali prodejny, jaké většinou znají jen z velkých českých měst či míst na západ od našich hranic. Společnost Štičí líheň Esox Tábor otevřela ve středu 20. června v areálu sádek v Nedrahovicích novou prodejnu živých, chlazených a uzených ryb. V prodejně si zákazníci mohou buď zakoupit tradiční českou produkci živých ryb z našich rybníků, nebo pak čerstvé ryby už očištěné a vykuchané, uložené tzv. na ledu. Prodejna čerstvých ryb a rybích produktů společnosti Esox má v Nedrahovicích otevřeno v běžných pracovních dnech každý den kromě pondělí, v sobotu pak jen dopoledne. Prodejnu zákazníci najdou v zadní části areálu nedrahovického rybářství. Příjezd k prodejně je hlavní branou areálu kolem sádek, prodejna má vlastní, nově vybudované parkoviště.

Vlastní, z gruntu nově vybudovaná prodejna splňuje nejnovější a nejpřísnější normy Evropské unie a byla spolufinancována z Evropského rybářského fondu. Výběr v nedrahovické prodejně je opravdu pestrý, zcela jistě si tu vyberou i ti největší gurmáni. Z nabídky chlazených ryb určitě zaujmou nejednoho zákazníka například čerstvé filety z kapra či lososa, dále pak půlení kapři, amuři, tolstolobici, ale třeba také kuchaná štika, candáti a líni. K mání jsou také samostatně rybí vnitřnosti, rybí skelety a hlavy.

Také v uzených rybách je v nedrahovické prodejně dostatečný výběr. Kromě uzeného kapra je zde možné zakoupit také hejka, filety ze sleďů, makrely či vyuzeného tolstolobika. Sortiment prodejny doplňují též mražené   mořské  ryby,  které  jakožto  jedni  z největších dovozců  v  ČR  dováží společnost Esox přímo z lodí lovících v mořích Argentiny, Chile, Peru nebo Španělska. Nabídkový ceník tak například nabízí filety z okouna říčního i okounovce nilského, štikozubce obecného,  ale také krevety, stejk z tuňáka, vynikající grundle a dary moře, případně plátkového uzeného lososa.

Ti zákazníci, kteří dávají přednost celým živým rybám, si mohou rovnou v prodejně nechat vylovit svého kapra „na míru“ nebo pstruha  přímo z velkých van, které jsou součástí prodejny. Příjemná a ochotná obsluha vám nejen rybu podle vašeho přání vyloví, ale případně také namístě usmrtí a vykuchá. Ceny ryb jsou přijatelné pro každého, například kilo živého kapra vyjde na 72 korun, ze kilo chlazeného tolstolobika zaplatíte 80 korun, za uzeného pak 140 korun. Milovníci masa z lososa si připlatí, kilo čerstvě filetovaného lososa vyjde na 315 korun.