SEDLČANY – Před více jak rokem, na jaře roku 2019, skončila v Sedlčanech výroba typických českých sýrů, jako například Sedlčanský Hermelín, Lučina či Sedlčanský Pepa. Areál bývalé mlékárny Sedlčany, včetně prázdných výrobních či chladírenských prostor a pozemků o celkové rozloze přes 52 tisíc metrů čtverečních, tak zůstává až do současné doby stále opuštěný. Nyní se začíná rýsovat možnost, že by tomu tak už dlouho nemuselo být.
„Oficiálně pouze vím, že proběhla ze strany původního francouzského majitele mlékárny, společnosti Savencia, nějaká výběrová řízení na nového vlastníka objektu,“ řekl starosta města Miroslav Hölzel. Údajně měla francouzská společnost při výběru nového vlastníka podmínku, že jím nesmí být někdo, kdo podniká v oboru mlékárenského průmyslu. Zatím podle neoficiálních informací se nový majitel již našel, jednat by se mělo o lehkou strojírenskou výrobu.
S potencionálním zájemcem o areál začala společnost Savencia Fromage & Dairy Czech Republic vyjednávat už začátkem letošního roku. Vzhledem k tomu, že nabídka na prodej areálu už není aktivní od 11. června 2020 ani na webu realitní kanceláře, dá se podle toho usuzovat, že k prodeji už došlo, případně dojde v nejbližší době. Zatím podle katastru nemovitostí stále vlastnické právo připadá akciové společnosti Savencia Fromage & Dairy Czech Republic.
Ilustrační foto: Ladislav Havel