JIŽNÍ ČECHY – Od pátku 13. října do neděle 15. října 2023 opět ožije nejznámější jihočeská hráz rybníka Rožmberk slavnostním výlovem. Návštěvníci zde mohou spatřit nejen tradiční rybářské řemeslo, ale i ochutnat rybí speciality ze široké gastronomické nabídky. Kromě rybí polévky, filetů z ryb a kapřích hranolek, mohou návštěvníci také ochutnat řízky Třeboňských baštýřek a Jihočeské Jekry ze sušeného masa, nebo zakoupit živou rybu z výlovu.
Pod hrází rybníka Rožmberk bude připraveno zázemí pro dětské návštěvníky v podobě dětského koutku, s možností chytání ryb ze sádky, a ukázky rybářského nářadí a rybářské techniky. Po domluvě lze zajistit i odborný výklad výlovu pro menší skupinky. Účast na výlovu rybníka přislíbil i sám pan Jakub Krčín z Jelčan a Sedlčan. Rybářství Třeboň a.s., největší producent sladkovodních ryb v Evropě, plánuje od září do listopadu z 250 rybníků vylovit 2 000 tun ryb.
Zdroj: TZ Rybářství Třeboň a.s.
Ilustrační foto: Ladislav Havel
Video: Václav Peterka